در کتاب بارون درخت نشین روایت زندگی یک پسربچهی 12 ساله را از زبان برادر او میشنوید. نام این پسربچه بارون است که به علت سختگیریهای خانواده اشرافی خود تصمیم میگیرد که بر روی درختان زندگی کند. و از این طریق زندگی با سبک و سیاق خود تشکیل دهد.
- برای بهتر دیدن زمین باید کمی از آن فاصله گرفت.
- بی شناخت عشق، تجربههای دیگر به چهکار میآید؟
- اگر من بیشتر از دیگران چیز بدانم، در صورت نیاز آنها، باید آنچه را که بلدم در اختیارشان بگذارم. به نظر من فرماندهی یعنی همین.
- عشق فقط زمانی ممکن است که آدم خود خودش باشد، با همه نیرویش!
- عشق به درختان مانند همه عشقهای راستین، اغلب با سنگدلی و حتی بیرحمی همراه بوده. کارهای برجستهای که آدمی به پیروی از وسوسهای درونی میکند باید ناگفته بماند، همینکه آن را به زبان بیاوری و از آن لاف بزنی بیهوده و بیمعنی جلوه میکند و پست و بیمقدار میشود.
- مادرمان با آنکه بیش از همه ما با کوزیمو تفاوت روحیه داشت، تنها کسی است که توانسته است او را همانگونه که هست بپذیرد، شاید به این دلیل که در پی توجیه او نبود.
شخصیت اصلی داستان به زندگی بر روی درختان پناه میبرد تا جامعه آرمانی خود را بسازد هرچند در واقعییت هیچ فردی زندگی اجتماعی را رها نمیکند، اما خواندن این کتاب به مخاطب کمک میکند تا برای ساخت زندگی آرمانی خود تلاش کند. آنجا که میگوید: «برای بهتر دیدن زمین، باید از آن فاصله گرفت!». بارون تا آخر عمر خود بر روی درختان زندگی میکند و حتی عاشق میشود که این عشق مقدمهای بر بروز حوادث جدیدی خواهد شد.
ساختار کتاب بارون درخت نشین:
کتاب صوتی بارون درخت نشین، جزء کتابهای سهگانه ایتالو با نامهای نیاکان ما، ویکنت شقه شده و بارون درخت نشین است که البته طبق نظر منتقدان این سه کتاب برگرفته از زندگی اسطوره مشهور (جمشید) ایرانی است.
کتاب صوتی بارون درخت نشین، نشانهای برای بروز نواندیشی و دگرگونی سبک زندگی افراد جامعه و آشنایی انسانها بازندگی مدرن است. بارون (شخصیت اصلی داستان) سعی دارد تا از قید و بند سنتها و آداب و رسوم خشک خانواده اشرافی خود رها شود به همین دلیل به زندگی برروی درخت پناه میبرد تا بتواند شهر آرمانی و زندگی قابل قبولی برای خود بسازد.
جالب است که بارون خوشبختی را در زندگی جمعی میداند اما سعی دارد از آن فاصله بگیرد چراکه تنها با دور شدن از آن میتواند معایب را درست تجزیه و تحلیل کند و برای ساخت شهر آرمانی خود، از آن استفاده کند. مخاطب از همان ابتدا متوجه میشود با داستانی افسانهای همراه شده است که قرار به بیداری او دارد. این کتاب صوتی بنمایهای طنز تلخ دارد و کمی هم مضمون سیاسی را میتوان در آن پیدا کرد.
در این کتاب صوتی مخاطب هر از چند گاهی با داستانهای مختلف همراه میشود و همین داستانهای مختلف راهی میشود تا پیغام اصلی مضمون این کتاب صوتی را به مخاطب میرساند.
در یک قسمت از کتاب، شخصیت اصلی داستان با یک راهزن آشنا میشود و ماجراهایی که در پی دارد کمی مخاطب را به قضاوت و چالش دعوت میکند. تصویر یک آرمانشهر ازنظر یک پادشاه درختی کمی برای مخاطب در ابتدا غیرقابلتصور است اما زمانی که ایتالو با قلم منحصر به فرد خود شروع به ساخت داستان و پردازش شخصیت میکند، این مخاطب است که برای شنیدن ادامه داستان لحظه شماری میکند.
در کتاب صوتی بارون درخت نشین، ایتالو به جزئیات شخصیتهای داستان اشارهای ندارد بلکه تنها تمرکز خود را بر روی داستانپردازی منعکس کرده است.
ایتالو کالوینو قلمی شیوا و روان دارد، او هیچگاه در داستانهای خود زیادهگویی یا هجو نداشته است، همچنین داستانهای او محصور به زمان یا مکانی خاص نیست بلکه مخاطب را با هر سلیقهای به سمت خود جذب میکند. او در کتابهای خود مقصد و مفهوم کلمات را به تنهایی در شخصیت محصور نمیکند بلکه سعی به فروپاشی باورهای کهنه و پای ریزی اندیشههای نو دارد.
هیچ دیدگاهی ثبت نشده است
برای ارسال دیدگاه وارد حساب کاربری خود شوید.